Alışveriş sepetiniz boş!
Panel Çitlerin Kullanım Alanları Nelerdir?
Çitler tarım arazilerinin kullanılmaya başlandığı ve şahsi mülkiyet kavramının ortaya çıktığı günden bugüne kadar kullanılagelmiş bir sınır çizme aracıdır. Çitler bir arazinin ya da bölgenin sınırlarının belirlenmesine yarayan araçlardır. Çitler aynı zamanda bölgeyi koruyucu özelliklere de sahip olabilirler. Boyca uzun olan panel çit gibi çit modelleri üzerinden geçmeyi zorlaştırır. Bununla birlikte ucunca sivri teller ya da tel örgüler bulunan çit modelleri çitlerden atlayarak izinsiz bir şekilde sınırlı alana girmeye çalışan kişileri engellemeye yönelik yapılmış çitlerdir. Evinin bahçesinde evcil hayvan besleyen kişiler bahçelerinin etrafını çit ile kaplayarak hayvanların kaçmasını önleyebilirler. Duvardan farklı olarak daha açık alan izlenimi veren çitler bu nedenle daha çok tercih edilmektedirler. Bunun yanında çok sayıda hayvanın yer aldığı çiftliklerde de çit kullanımı yaygındır. Çiftlik hayvanlarını belli bir düzen içinde tutmaya yarayan çitler çiftçilerin tercih ettiği ürünlerdendir. Özel alanların yanı sıra çitler toplumun ortak olarak kullandığı alanların korunmasında da kullanılan araçlardır. Özellikle panel çit modelleri park ve bahçelerin sınırlarının çizilmesinde kullanılır. Bu çitler aynı zamanda parkların düzeninin korunmasına önemli bir etkendir.
Panel Çitlerin Yapı Özellikleri Nelerdir?
Kullanım alanına göre piyasada birçok panel çit çeşidini bulmak mümkündür. Duvar üstüne kurulan panel çitler diğerlerine göre daha dayanıklı ve kullanışlı olabilir. Yerden belli bir miktar yüksekliğe kadar örülen duvarın üstüne çit yerleştirilerek yapılır. Bu modelin yanında bir de açılı yapıya sahip panel çit modeli vardır. Bu çitler daha güvenli bir ortam yaratmada kullanılır. Çitlerin ucunda yer alan demirler dış tarafa doğru genelde kırk beş derece açı ile olacak şekilde bükülü haldedir. Bu sayede çitlere tırmanıp içeri girmenin önüne geçilmeye çalışılır. Bu çitler genelde elektrik santrallerinde kullanılmaktadır. Bir diğer çit modeli ise Y tipi olarak da bilinen ve iki taraftan bükülmüş demir uçlara sahip olan panel çitlerdir. Bu çitlerin uçları Y şeklindedir ve kimi modellerde Y demirlerinin arasından dikenli tel geçirilir. Bu sayede hem içeri giriş hem de dışarı çıkış önlenmektedir. Genelde hapishane gibi giriş çıkışın yüksek güvenlik önlemleri eşliğinde yapıldığı yerlerde kullanılmaktadır. Bir başka çit çeşidi toprağa dikilmiş panel çittir. Bu çitlerin temeli toprak bir miktar kazılarak oluşturulur. Güvenlik açısından diğerlerine göre daha düşük seviyede olan bu çit çeşidi genelde bir alanın sınırlarının belirli hale getirilmesi için kullanılır. Sokaklarda yer alan parkların etrafında bu çit modellerini görmek mümkündür.
Alana Uygun Panel Çitler Nasıl Belirlenir?
Panel çitlerin dikileceği yere göre çeşitleri vardır. Ancak bu modellerin bazı ortak özellikleri bulunur. İki demir ayak arası mesafe en uygun olacak şekilde 2 metre olarak belirlenmiştir. Bu optimum değerdir ve duruma göre değiştirilebilir. Orta kısımdaki panellerin araları 5 cm’ye 15 cm olacak şekilde yapılır. Toprağa dikilecek olan panel çit modelleri genellikle bir buçuk metre boyunda olur. Duvar üzerine dikilen çitlerin boyu ise duvara göre ayarlanarak belirlenebilir. Panel çitlerin boyası ise müşterilerin isteği üzerine çeşitli renklerde yapılabilir. Özel arazinize ya da evinizin çevresini panel çitler ile çevrelemek için şirketimizin sunduğu çit çeşitlerinden yararlanabilirsiniz. Her alandaki bölgelere ve her çeşit arazi yapısına uygun çit modellerimize kurumumuzdan ve internet adresimizden ulaşıp gerekli bilgileri alabilirsiniz. Çitlerimizde kullandığımız malzemeler çevre ve hava şartlarına dayanıklıdır. Güvenlik sağlamak isteyenler için tel örgü destekli çit modellerimiz de kurumumuzda hizmetinize sunulmuştur.
Yorumlar